Stubinen - 1

2011-01-15 @ 06:32:09
Jag träffades med Anna för mitt första möte. Till skillnad från Hållplatsen så är dessa möten inte i grupp, utan enskilda med en "handledare".

Jag fick först skriva under papper på att jag kommer vara drogfri under behandlingen, göra mitt bästa och att jag ger tillstånd till att dom får använda mina resultat i bland annat forskningssyfte. Dom har också rätt att drogtesta mig om dom misstänker att jag missbrukar (vilket jag aldrig gjort).

Sen pratade vi om min sjukskrivning, vilka mediciner jag äter, om varför jag gått på Hållplatsen, om min flickvän och om kollaps - 4.

Trots att jag är 21 år så ville Anna gärna bjuda in mina föräldrar till en informationsträff, så dom också får veta vad Stubinen egentligen är. Jag har redan berättat det mesta för dom, men vill dom komma så skadar det inte. Det visar isåfall bara att dom är engagerade. Det kommer bli svårt att få med pappa, men jag hoppas han kan tänka på någon annan än sig själv för en gångs skull och faktiskt dyka upp. Det skulle betyda mycket.

Anna undrade vad jag kände inför praktiken och jag sa att jag helst skjuter på det. Jag är inte redo för praktik och jag vet att om jag skulle försöka gå in för det nu, så skulle allt sluta i ångest och jag skulle avbryta alltihop. Så väl känner jag mig själv.

Vi bokade två nya tider och sa hejdå
.
Första mötet avklarat och nästa gång vi ses tror jag att vi kommer vi gå igenom ADAD-intervjun (intervjun omfattar, förutom bakgrundsuppgifter, nio levnads-områden: fysisk hälsa, skola, arbete/sysselsättning, fritid/vänner, relation till familjemedlemmar, psykisk hälsa, brottslighet, narkotika- och alkoholvanor). Jag ser fram emot det. Tror jag.

Det känns som att jag är på väg i rätt riktning.

Kommentarer
Postat av: tyskamama

det låter jo bra ..... hoppas verkligen att det blir så givande som det verkar ...... kraaaaaaaaaam

2011-01-15 @ 10:54:13

Kommentera inlägget här:

Namn:


E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

        Kom ihåg mig?
RSS 2.0