Låt - (Melissa Horn - Hanna)

2010-09-30 @ 14:31:46

Lyssnade mycket på den här låten när det var jobbigt mellan mig och mamma. Den väcker många känslor hos mig och den beskriver så väl hur jag känt mig de senaste åren, i förhållande till mina föräldrar och deras alkoholberoende. Jag blir sorgsen.

 

Melissa Horn - Hanna (cover av Elli)


Visst finns det dagar
som jag kan vara snäll
och låtsas som förut
Och visst finns det dagar
som det kan göra ont
att se dig ramla häromkring

Det fanns en kärlek
men den har brunnit ut
Du fick för stor del av mitt liv
jag kunde inte andas tillslut

Du säger att du minns
och att det känns som igår
Men det var för länge sen
för att ens komma ihåg

Och jag som trodde jag var kvar
jag har börjat på nytt
Det vet jag när jag ser dig
vart har du tagit vägen?

Jag gav upp för länge sen
Jag gav upp för länge sen

Du är kvar med samma folk,
kvar med samma man
Lever kvar i samma damm,
och du går i samma kläder
Blir glad av samma rus,
som en lögn i vackert väder
i ett övergivet hus

Det är att leka med eld
när du drar upp det här igen
För du ser i mina ögon
att jag försvann för länge sen
Det finns ingen att behaga,
inget att förklara
Inget att försvara,
jag gav upp för länge sen

Jag gav upp för länge sen

Hållplatsen - 3

2010-09-29 @ 00:07:53
Det var Hållplatsen ikväll. Det var nära att jag inte åkte dit, men efter ett snabbt samtal med en av ledarna så svalde jag ångesten och stressade iväg.

Den här gången pratade vi om rädsla och sorg.

Vi hade först en genomgång av förra veckans ämne och sen fick vi en liten föreläsning om vad man kan göra och hur man kan tänka för att ta sig igenom svårigheter. Därefter fick vi fylla i ett papper med ett par frågor.

"Skriv någonting som gör dig rädd:
Svar: Framtiden skrämmer mig väldigt mycket. Framförallt då det gäller mina föräldrar. När jag tänker på effekten som alkoholen har på deras kroppar och hur deras hälsa kommer se ut i framtiden så blir jag rädd. Jag oroar mig också över hur det kommer påverka resten av familjen. Jag önskar att dom kunde ta hand om sig själva bättre.

Skriv någonting som gör dig ledsen:
Svar: Jag har alltid känt att pappa inte accepterar mig för den jag är. Att jag aldrig varit tillräckligt bra i hans ögon. Att han önskat sig något annat än den jag varit och den jag har blivit. Han har haft problem med att jag är lesbisk, att jag är överviktig, att jag haft en röst och kunnat säga ifrån, och att jag inte kunnat prestera lika fläckfritt i skolan som förväntades av mig. Jag känner mig ibland som ett misstag och ett misslyckande, och jag är ledsen för det."

Sen körde vi någon lek (som faktiskt var rätt skoj) och därefter avrundade vi.

Som avslutning på alla möten får vi välja känslokort efter hur vi känner oss just då, och sedan säga "jag är värdefull för att...".

Känslokort 1: En trött figur (talar väl för sig självt).
Känslokort 2: En arg figur. Känner mig så arg på mig själv för att jag har så svårt att öppna mig för nya människor och dela med mig i grupp. Jag kommer på så mycket att säga, men inte ens 10% av alla ord jag har på tungan blir sagda. Det är väldigt frustrerande, då man verkligen vill prata, berätta och diskutera.
Jag är värdefull för att...: Jag gärna hjälper andra.

Veckans bästa: Det rullar på med flickvännen, jag har fått övergångslägenhet (flyttar in om några veckor), fick besöka mormor och morfars grav, och släkten som är så underbar och ställer upp!
Veckans sämsta: Ont, ont, ont i kroppen efter all städning och dusch-halkning, glömt ta anti-depressiva några dagar, dryga samtal med föräldrar när dom druckit.

Idag var förresten första gången som jag delade med mig av känslokorten och värdefullgrejset. Heja mig.

Ont i kroppen + tockiskatt

2010-09-27 @ 02:26:30
Jag har ont i hela kroppen. Varenda liten muskel och varenda liten led smärtar. En heldag med grovstädning och därefter ett halk i duschen har fått min kropp att protestera. Det lär kännas mer imorgon, skulle jag tro. Dagen har varit väldigt, väldigt jobbig på flera olika sätt och samtidigt ändå givande. Jag kan inte göra annat än att trivas i Josefinas sällskap.
 
Morgondagen börjar tidigt. Kliver upp 07.30 för att följa Josefina till banken i Nordmaling. Därefter bär det av till Umeå och klockan 13.00 träffas jag med bostadskonsulenten och väljer ut tapeter.

Det ska bli så skönt med en egen lägenhet med egna möbler, egen inredning och äntligen en hemmakänsla som jag saknat de senaste månaderna.

Jag berättade för mamma idag att jag ville ta med min katt till lägenheten och låta honom bo där med mig ett tag. Han har blivit så tjock de senaste åren och behöver verkligen gå ner ett par kilon i vikt. Så länge som han bor kvar hos mina föräldrar kommer hans vikt inte minska. Dom skämmer bort honom med mat, sötat fil, mjölk, fisk, räkor, kött och alla möjliga såser som blir kvar på tallriken efter middagen. Plus att han har konstant tillgång till torrfoder (vilket egentligen är bra, men inte när han äter så pass mycket som han gör).

Mamma blev inte glad. Hon sa bestämt nej och verkade totalt ha förträngt att Rocky faktiskt är min katt och inte hennes. Jag märkte att hon blev sur, men det är bara att gilla läget. 


 

Gravstenar

2010-09-27 @ 01:52:37Idag besökte jag mormor och morfars grav för första gången, tack vare min älskade Josefina. Jag överrumplades nästan direkt av förträngda känslor och kunde inte hålla tillbaka tårarna. Jag fick ju aldrig säga hejdå, framför allt inte till morfar (inlägg om morfar finns här).

Jag visste inte att mormor och morfar låg begravda tillsammans. Och inte heller att gammelmorfar och gammelmormor ligger där också. Det känns nästan som att jag inte fått ta del av allt lika mycket som jag har velat.

Efter vi satt oss i bilen och kört därifrån grät jag fortfarande.

Saknad.

Lägenheten på Sofiehem och veckobabbel

2010-09-25 @ 02:22:44

Lägenheten på Sofiehem var fin. En etta på 36-38 kvm med kök, badrum, hall och en walk-in closet. Köket var i en ganska lagom storlek. Har nu äntligen en frys också. Golvet ska bli utbytt och väggarna ska målas. Vardagsrummet (där sängen också kommer stå) var rymligt och hade en lite speciell planlösning. Får förmiddagssol in dit på dagarna. Golvet är nyslipad parkett och tapeterna ska bytas. Badrummet var stort och har dessutom ett badkar. Klädkammaren var nog lite sliten (ska höra om jag kanske kan få måla om där inne), men jag klagar inte! Sen lär det ju se bättre ut med lite kläder. Tvättstuga finns en våning ner, så det är ju lite bättre än det jag har nu. Här på haga måste jag gå till ett helt annat hus och det är lite jobbigt att springa upp och ner, då jag bor tre trappor upp och tvättstugan är fyra trappor ner. Gud vad jag babblar... Poängen med det här inlägget var att berätta att jag tittat på lägenheten och tror att jag kommer trivas där. Nu ska jag försöka sova. Ska på bio imorgon med Josefina och Jokkos. Sen bär det av till Hörnsjö och Vitvattnet för att hjälpa till att städa en stuga. På måndag åker jag med boendekonsulaten och tittar på golv-samt tapetprover. På tisdag fyller mamma år och jag har hållplatsen. På onsdag ska jag träffa min handläggare på soc. På torsdag kanske det blir fiske med pappa och bror och SEN vet jag inte. Det har varit helt dött i flera veckor och nu kommer allting på en gång. Ska försöka att hålla mig lugn..!

Gastric bypass-operation

2010-09-24 @ 22:42:45
Jag har spenderat många timmar med att komma på NÄR det är ett bra tillfälle att berätta för folk om min operation, om jag ens ska berätta om den alls (?). Mina närmsta vet om det redan och dom stöttar mig i mitt beslut, men de flesta av mina kompisar och bekanta vet inte än, mest bara för att jag inte vet hur "officiellt" jag vill göra det.

En gastric bypass är då en magsäcksoperation som resulterar i viktnedgång.

Jag vet ju att alla kanske inte är lika accepterande när det gäller såna här operationer och jag har märkt att folk tycker att en GBP-operation är den lättaste vägen och att man är lat som inte kan slänga in sig på gymmet ibland och börja äta sallad till måltiderna.

För det första så skulle vi inte ens kunna FÅ en operation om vi inte gjort seriösa bantningsförsök innan. För det andra så finns det ju en anledning till varför vi vänder oss till kirurgi och det är ju för att ingenting i slutändan har funkat och gett ett varaktigt resultat. En operation ska alltid vara sista utvägen.

Självklart förstår vi att det finns risker med att genomgå en GBP-operation (precis som det finns risker med vilka andra operationer som helst), men iallafall JAG känner att det är värt det.

Om jag kan få hjälp till att ändra min livsstil, bli normalviktig  (men framförallt hälsosam) och aktiv så är, för mig, en GBP-operation ett väldigt medvetet val som jag är beredd att göra.

Jag är 21 år och jag vill kunna leva och njuta av mitt liv som ung. Jag vill kunna leva länge och vara frisk. Då är operationen, för mig, som en skänk från ovan. Det är min chans till ett liv som är värt att leva.

Tyvärr så finns det folk som kommer se ner på mig på grund av det här och gör dom det så... Too bad for them, liksom. Då går dom miste om en himlans glad tjej med kärlek upp över öronen, för allt hon älskar och bryr sig om!

Även fast den glada och spralliga delen av mig är väldigt långt borta just nu, betyder inte det att den försvunnit för att aldrig mer komma tillbaka. Den finns djupt där inne och gömmer sig, men banne mig! Nån dag ska den komma fram och smaka på solskenet igen!

Give me a reason that I cant question

2010-09-24 @ 00:25:41
Framtiden skrämmer mig och jag flyr. Jag flyr från allt. Tanken på att "bli vuxen" och fångas in i industrialiseringens produktiva samhälle får mig att vilja dö. Det är inget skämt och ingen överdrift. Jobba, ät, sov, jobba, ät sov, jobba, ät, sov... I 50 år. Till vilket pris? Till vilken nytta? Jag äcklas.

Jag ifrågasätter dagligen vad meningen med livet är och varje dag drar jag nitlott. Jag ser ingen mening, ingen reson. Det finns ingen förklaring.

Jag är svag.

Dikt - Fritt fall

2010-09-24 @ 00:03:07


Långsamt hissas jag upp

Likt ett segel på en mast
Vinden smeker, stryker, klöser mitt skinn

Jag ser kala klippor virade i taggtråd
Och vassa stenar höga som hus
Så långt ögat kan nå

Inte en endaste glimt av grönska
Bara grått, svart och silvervassa vita

Månen har tappat sitt sken
Likt ett förruttnat äpple förpestar den skyn
Inte en stjärna syns till

Människokroppar faller runt omkring
De spetsas - en efter en
Slits i stycken när de landar bland taggtråd och steniga rakblad

Det är knäpptyst, inte ett ljud
Bara hundratals dova dunsar
När liven brutalt krossas av verklighetens tyranni

Lista (del 3/3)

2010-09-23 @ 20:05:36
41. Favoritfärg?
Färger är ju så fruktansvärt vackra på olika sätt. Har ingen favorit, men svart är väl återkommande.

42. Favoritcitat?
"Delight is essential to growth and self-improvement.
He who does not see that joy as an important force in the world misses the essence of life." - Helen Keller, 1880-1968

43. En hemlighet jag vet?
Har nog inte så många hemligheter längre.

44. Bästa present jag fått?
Det står mellan tandemhoppningen (som jag egentligen inte fått än), armbandet jag fick av min flickvän och scrapbooken jag fick av Josefina.

45. Senast köpta skiva?
System of a down - Steal this album!.

46. Det jag är mest nöjd över med mitt utseende är?
Inget. Kort och koncist.

47. Det jag är minst nöjd över mitt utseende är:
Troligtvis min vikt och allt som tillkommer det. Och ja... Allt annat.

48. Udda förmåga/egenskap:

Jag har väldigt svårt att acceptera när någon säger till mig vad jag ska göra, framförallt när det handlar om mig själv. Hela jag stänger av och jag blir väldigt anti.

49. Om jag vore ett djur skulle jag vara:
Jag skulle VILJA vara en fågel, men skulle troligtvis bli typ en flodhäst eller padda (it's just my luck).

50. Vad lyssnar du på just nu?

Ray LaMontagne - A falling through.

51. Vad har du gjort/ska du göra idag?
Varit och kollat på lägenheten på Sofiehem, köpt lite snacks, gosat med katterna, pratat med Josefina, ringt till sjukhuset. Ska se film med bror, skriva lite och sen sova.

52. Var är dina föräldrar födda?

Jag vet inte. Kring Umeå/Nordmaling-trakterna låter rimligt.

53. Vad är det senaste du installerade på datorn:
SPORE, updates och PS-CS3.

54. Vilken är din favoritrestaurang?

Pizza hut i Stockholm och Matkompaniet i Örnsköldsvik.

55.När badade du i en pool senast?
Måste ha varit två år sedan.

56. Har du varit med i någon skolpjäs?

Ett par stycken i låg/mellanstadiet. Såna där som ingen minns.

57. Hur många barn vill du ha?
1-2, om ens någon.

58. Vilken musikstil tycker du mest illa om?

Dödsmetal är ingen höjdare. Annars typ amerikansk ung-pop.

59. Har du bestämt dig för vad du ska rösta på i valet?

Röstade på Socialdemokraterna.

*raderar några frågor som har ingenting att göra med någonting*


64. Har du hoppat/kan du tänka dig att hoppa bungy-jump eller fallskärm?

Absolut. Mer än gärna.

65. Vilken är den plats längst bort som du har besökt?

Stockholm. Yay?

*raderar igen*


67. Vilken är din favorit bland tecknade/animerade serier?

Family guy.

68. Kan du alla orden i nationalsången?

Totalt obrydd, så nej.

*raderar*

70. Vilken är den bästa film du sett senaste månaden?

Remember me, No country for old men, Mary and Max.

71. Favoritpizza?
Kebabcalzone.

72. Chips eller popcorn?
Är inte så mycket för chips och popcorn.

*radeeeraaaar*

77. Vem är den senaste som du åt ute med, vad åt ni?

Tomas och Malin. Jag åt kebabtallrik, dom åt pizza.

81. Har du vunnit en prispokal någon gång?

Nej.

82. Är du bra på matlagning?

Jag gör mitt bästa när jag orkar. Gillar att stå i köket.

*raderar lite till...*

89. Vill du helst bli mångmiljardär eller hitta den sanna kärleken?
Mångamiljardär. Skulle kunna hjälpa så många då.

90. Tror du på kärlek vid första ögonkastet?

Nja.. Gemensamt stark attraktion kan jag gå med på. Men kärlek är någonting som växer fram.

*raderar*

92. Kan man vara vän med sitt ex?
Ja, om det funkar så varför inte?

93. Vem var det du besökte på sjukhus senast?

Mamma, Carina eller Josefina... Åren har flytit ihop lite, så jag minns inte riktigt.

97. Någon favoritsak du gör innan du går och lägger dig?
Smsar tjejen och säger godnatt.

98. Vad är du tacksam för idag?

Jag är tacksam över att jag har fått flytta. Tacksam för all hjälp och allt stöd folk har visat mig de senaste månaderna.

Less

2010-09-23 @ 03:51:20

Jag ligger i sängen och kan inte sova. Gick och la mig för 2.5 timmar sen och jag är fortfarande vaken. Jag klev upp och drack ett glas mjölk och åt en macka, som läkaren sa, men icket. Jag kan inte sluta röra på mig och det är sjukt frustrerande. Det är nästan som att min kropp undermedvetet försöker vagga mig till sömns emot min vilja, medan huvudet bara vill ha lugn och ro. Mina knän värker för att jag rört mig för mycket och mitt huvud är på gränsen till explosion. Jag hatar såna här nätter och dom återkommer på tok för ofta för att det ska anses vara normalt. Jag kan fan aldrig somna i tid då jag vet att jag har något som jag ska göra dagen efter. Kan det bero på stress? Klart det kan. Varför frågar jag ens? Det kan dock ha många förklaringar... Ångest är en av dom. Nu skriver jag i stort sett bara det jag tänker, i hopp om att trötta ut min hjärna på något sätt. Och... där tog orden slut. Fan!

Övergångslägenhet på Sofiehem

2010-09-23 @ 00:02:00

Jag fick ett samtal från bostadsnämnden på sociala idag och dom har hittat en övergångslägenhet åt mig på Sofiehem. Ska fara och titta på den imorgon. Dom sa att golven och tapeterna var rätt risiga, men att det kunde fixas om jag får lägenheten. Tror att det var fler än jag som står i kö för den, så vi får se hur det går. Sofiehem är ett helt nytt område för mig. Har aldrig varit där förut, så det blir... Intressant.

Ring då!

2010-09-22 @ 00:57:42

Det var hållplatsen idag, men jag åkte inte dit. Är fortfarande småsjuk och jag har nackspärr (blir av någon anledning väldigt asocial när jag inte kan vrida huvudet). Kan slänga in det vanliga ändå: Veckans bästa: Jag och tjejen har pratat ut och har bestämt oss för att försöka igen. Var ute med Noomie på Corona i lördags. Veckans värsta: Svårt att somna i tid, otroligt uttråkad. Sitter och tänker på operationen. Ringde till kirurgmottagningen idag, men missade deras telefontider. Får försöka igen imorgon om jag ids. Måste också ringa läkaren angående sömnpillerna. Och ringa ungdomshälsan om att få träffa en psykolog. Och ringa socialen om balkongdörren som inte går att stänga. Det börjar bli ganska kallt på kvällarna nu. Känner mig fruktansvärt rastlös här på haga just nu. Vill bara hem till Röbäck så jag åtminstone har en dator att fördriva tiden med. Börjar bli långtråkigt att bara sova och sitta framför tv:n hela dagarna.

Lista (del 2/3)

2010-09-20 @ 19:41:18
21. Favoritlåt just nu?
ATB - Don't stop!.

22. Roligaste ämne i skolan?
Engelska.

23.Tråkigaste ämne i skolan?
Samhällskunskap eller matte.

23. Stjärntecken?
Oxe.

24. En bok jag gillar?
Vingklippt ängel, av Berny Pålsson.

25. En film jag älskar?

Howl's moving castle är ganska fin.

26. Favorit tv-program?

2 ½ men, Family guy, Jim's world, NCIS, CSI, How I met your mother, Scrubs, Seinfeld, 16 and pregnant, The Osbournes, Mythbusters, Cash cab, Storm chasers, Will & Grace, Frasier, Top model, Deadliest catch. Det är typ dessa jag kollar på någorlunda regelbundet iaf.

27. Favoritdoft?

Nybakat bröd, sommarblommor, Secret Obsession av Calvin Klein, blöt hund (jag vet, konstigt kanske), bensin... Finns mycket.

28. Detta äter jag gärna?

Klyftpotatis med morötter i ugn, grillad entrecôte, studs, avokado och ett stort glas cola med is i.

29. Dricker helst?
Varierar. Älskar mjölk. Cola är gott. Vatten är bra. Lättdryck är nice.

30. Favoritgodis?

Marsbar.

31. Hit vill jag gärna åka på semester?

Var som helst.

32. Färg på mina ögon?
Blå/grå/grön-ish.

33. Min längd?
170 cm.

34. Jag tror på:
Jag vet inte. Vetenskapligt bevisade fakta med en gnutta spirituell inverkan.

35. Jag spelar?
Lite piano, lite gitarr, lite bas... Annars typ GTA, Mirrors edge.

36. Person jag beundrar?

Josefina. Noomie. Tomas. Carola.

37. Så här bor jag?
Jourlägenhet på Haga. Tills vidare..

38. Antal döda krukväxter i hemmet?

Alla är av plast, tyvärr.

39. Det här tänder mig?
Tjejen.

40. Det här gör mig avtänd?
Rutiner och same thing every day.

Lista (del 1/3)

2010-09-20 @ 16:40:01
1. Tre namn jag lyssnar till?
Sandra, Dimma, (?).

2. Någonting jag tycker om med mig själv?
Jag är kapabel till att älska.

3. Någonting jag inte tycker om med mig själv?
Ungefär allt annat.

4. Detta är jag rädd för?

Att svika de som står mig nära. Att jag inte kommer våga genomgå operationen. Att någon i min närhet blir sjuk och går bort.

5. Tre saker jag vill ha varje dag?
Tid för mig själv, kärlek och kläder.

6. Tre saker jag absolut inte kan/vill göra?
Kan inte: Säga "ja", sjunga rent (inte ens för att rädda mitt liv), hoppa tandemhopp.
Vill inte: Säga "nej", vara överviktig, bli begravd (hellre kremerad)

7. Detta tycker jag om att göra?
Sjunga, skriva, läsa, shoppa... Inte för att jag kan shoppa så mycket nu men..., titta på stjärnorna, lyssna till vatten, duscha när jag fryser, hjälpa och stötta andra, se film, mysa, simma, dansa. Tror jag iaf. Vet inte säkert.

8. Detta vill jag göra just nu?
Dö, utan att lämna efter mig sorg och besvär.

9. Bästa känslan?

Att se någon annan vara lycklig och få ta del av det.

10. Värsta känslan?

Ångest. Utan tvekan. Tätt följt efter den isande känslan man får när man fått reda på att någon man känner har dött. Och därefter kommer känslan av hjälplöshet och känslan av att vara till besvär.

11. Egenskap jag gärna vill att min partner har?

Lojalitet (och med det följer ärlighet, monogami och tålamod).

12. Är jag kär just nu?
Big time.

13. Jag vill gifta mig?

Hade du frågat för två år sedan så hade jag nekat blankt. Men nu är det inte längre en omöjlighet.

14. Följande saker vill jag göra innan jag dör?
Ingenting egentligen. Kyssa min flickvän och visa mina nära hur mycket jag älskar dom.

15. Min käraste ägodel?
Rocky, kissekatt. Annars vet jag inte. Äger inte så mycket. De blå glasfåglarna jag fick när mormor och morfar gick bort, kanske.

16. Något jag vill ha i present:
Frågeteckenfrågeteckenfrågetecken. Vet ej.

17. Detta har jag på mig just nu?
Svarta mjukisar, svart linne. Same as always.

18. Favoritkläder?
Har aldrig haft ett favoritplagg. Fråga igen när jag slipper välja mellan svart och mönstrade tält.

19. Favoritdjur?
Sengångare är ganska söta. Wombats också. Cobalt blue tarantulas är också fina. Och såklart katter och hundar, fåglar, fiskar... What the heck.. Jag gillar alla djur. Har ingen favorit.

20. Följande musikstilar tilltalar mig mest?

Metal, indie-pop, rock, oldies, acoustic music, vad som helst som får mig att känna.

Min personlighetstyp

2010-09-20 @ 15:14:47

Tystlåten, idealistisk tänkare. Vill tjäna mänskligheten. Strävar efter att leva upp till dina värderingar, som tenderar att vara omfattande och väl genomtänkta. Extremt lojal. Flexibel och avslappnad så länge du inte upplever att någon av dina grundläggande värderingar hotas. Oftast begåvad skribent. Kvicktänkt, med förmåga att se nya möjligheter. Vill förstå och hjälpa andra.

Karriärval: Skribent, artist, personalvetare, socialarbetare, svensklärare, bildlärare, förskole- och dagispersonal, präst, psykolog, forskare, fritidspolitiker, redaktör, studievägledare, journalist, religionslärare.


Du finner din energi i den inre världen och gillar att tänka på saker (utan att nödvändigtvis tala om dem). Du anstränger dig att förstå andra människor.

Du flyter med strömmen och tar beslut i sista stund - ibland låter du t.o.m. andra personer fatta dina beslut åt dig. Du är en mycket flexibel person, som trivs med fria ramar och lösa avtal.

Du fokuserar på "the big picture" och tycker om att teoretisera över VARFÖR saker fungerar som de gör (medan du inte bekymrar dig så mycket om detaljerna). Du är en kreativ person, som gillar att experimentera.

Du lever dig gärna in i andra människors situation och är snabb att stötta andra om de har behov för det. Du värdesätter känslosamhet och tar ofta beslut utifrån dina personliga värderingar.

Kärlek och blodsmak

2010-09-20 @ 06:28:04

Efter ett lång, välbehövlig pratstund med älskade går jag och lägger mig (lagom till soluppgången) med ett stort leende på mina läppar. Den där tjejen kan få mig att känna mig som en fnittrig, förälskad liten flicka och sätter fortfarande mitt hjärta i brand efter ett och ett halvt år. Jag behöver fortfarande tid för mig själv, men hon ska ge mig utrymme. Vi båda var inne i någon slags förnekelsefas där ingenting stämde, men när murarna rasade samman fann vi varandra igen och nu är vi starkare än innan. Kärlek smakar gott på mina läppar. Och nu till något helt annat: är det ett dåligt tecken att börja känna blodsmak när man hostar..? Sjukling fortfarande. Ack ack.

Ett stjärnfall som svar...

2010-09-20 @ 02:28:50

Sitter i lekparken på baksidan av mamma och pappas hus. Önskar att lamporna var släckta så jag kunde se stjärnorna klarare. Jag njuter av känslan att kylan tränger igenom mina kläder och svalkar min kropp. Njuter av tystnaden och ensamheten. Jag har haft en bra vecka. Åtminstone bättre än vanligt.

Gnagande minnen

2010-09-18 @ 04:44:12

Jag är trött men jag kan inte sova. Tankarna gnager för mycket för att jag ska kunna slappna av. Nattens ångest tillägnas pappa. Jag borde skriva ett brev om honom. Jag har mycket att säga, men ändå så lite. Känner mig illa till mods när jag tänker tillbaka på allt vi har gått igenom sen jag var liten. Jag kan inte ligga still och jag håller kroppen spänd i ett desperat försök att stänga tankarna ute, men dom tränger in ändå. Velar om jag ska kliva upp, starta datorn och skriva av mig eller om jag ska ligga kvar i sängen och hoppas på att jag tröttar ut mig själv om en stund. Jag kör på sömn... Busy day tomorrow (today?).

Mardröm om vulkanutbrott och död

2010-09-17 @ 17:27:14
I natt drömde jag om någonting som jag drömt om förut, för några år sedan. Ett vulkanutbrott. Folk runt omkring mig slukades långsamt av lavans hetta och var vi än sökte skydd hann lavan alltid ikapp. Vi sprang genom skogar, upp på berg, in i höghus... Ingen räddning någonstans.

Min familj dog framför mig och för en millisekund befann jag mig i min brors kropp. Jag kände att han inte orkade fly längre. Han stirrade på den glödande massa som kom allt närmare, tog ett djupt andetag och föll ner i lavan. Det brände till och för ett ögonblick kände jag hur rädd han var. Han stelnade till och dog. Lättnaden som döden förde med sig svepte över min kropp och jag slappnade av och minns att jag tänkte "äntligen...".

Jag var tillbaka i min egna kropp igen och mitt hjärta brast när jag insåg att han var borta. Jag började springa. Synen av alla trötta och utslagna människor fick mig att rysa. Dom gick uppgivet sitt öde tillmötes. Jag stannade på en kulle och skrek i ren förtvivlan, efter mamma, efter vänner, efter någon som visste vem jag var... Men alla var borta.

Jag slängde mig över ett stup och ringde min flickvän. Hon var så orolig. Jag såg hennes ansikte som långsamt tynade bort, sen vaknade jag.

I drömmen hände mycket mer, med många fler detaljer men jag orkar inte skriva ner alltihop.

Jag kan ju säga att jag aldrig har känt mig så illa till mods efter en dröm. Visst, jag har vaknat gråtandes förut, skräckslagen... Men jag har aldrig vaknat och känt mig bekymrad och orolig. Jag låg och tänkte länge, länge... Jag hatar att drömma samma hemska dröm fler än en gång. Det händer tyvärr allt för ofta.

Undra när jag kommer drömma en sanndröm igen..? Det var ett tag sen nu. Det är rätt läskigt att kunna drömma om framtiden ibland.

Kollaps 3

2010-09-17 @ 02:53:21
Nästan hela januari och februari var jag sängliggandes. Totalt isolerad. Jag träffade någon varannan vecka, mest bara för att visa folk att jag minsann fortfarande levde.

Dessa månader var fyllda av självhat och tröstätning. Jag gick upp mycket i vikt, snabbt. Jag skrev väldigt lite under den här perioden.

Här är dock en text jag skrev i början av februari:

"Jag hatar mig själv. Jag vill inte må så här längre. Jag vill inte vara fet, olycklig och deprimerad. Jag vill inte vara missnöjd och konstant känna mig otillräcklig. Värdelös.

Jag är bra på att stötta andra och ge dem råd i svåra tider, men varför kan jag inte lära mig att lyssna till mina egna ord och känna att jag OCKSÅ förtjänar bättre..?

Varför känner jag att jag måste ligga i sängen och ängslas hela dagarna, om hur fet jag är och hur fruktansvärt illa allting känns?

Varför äter jag som en fullvuxen karl när ingen ser på?

Varför mår jag såhär?
Varför klarar jag inte av att reparera mig själv?

Vars fasen har mitt liv tagit vägen?

Varför stänger jag in mig allt mer? Varför träffar jag aldrig någon? Varför vill jag aldrig bjuda hem mina vänner?

Varför måste jag panikstäda så fort någon antyder att dom vill hälsa på?

Varför känner jag mig inte välkommen i mitt eget hem? Varför känner jag mig som en inneboende? Varför har jag mer ansvar än min 26-årige bror? Varför känns allt så bakvänt?

Varför känner jag mig smutsig?

Varför drömmer jag hemska mardrömmar varje natt? Varför blir dom allt mer och mer verklighetstrogna? Varför kan jag inte drömma om solsken, kyssar och sommar? Varför måste det alltid vara panik inblandat? Knivar, psykopater, pistoler, nålar, död och förskräckelse?

Varför måste jag ha så många att leva för?

Varför känner jag att jag inte kan göra något som gynnar mig själv? Varför kan jag inte göra något för min egen skull? Varför vill jag må bättre för att jag tycker att min flickvän och mina vänner förtjänar det? Varför inte jag?

Varför alla dessa plågsamt nötande frågor dygnet runt?

När fasen gick jag och blev socialt handikappad..?

Varför har alla blivit vuxna, förutom jag? Varför klarar jag inte av skolan? Varför kan inte jag också ta examen, skaffa jobb och flytta hemifrån?

Varför känns allt så långt bort?

Varför kan jag inte släppa taget och börja leva?"


----------------

Många av de här frågorna nöter jag fortfarande, men inte lika maniskt som då.

Tillslut sparkade jag mig själv i arslet och kontaktade en psykolog på UngdomsHälsan. Vi träffades ett par gånger. Vi pratade inte så mycket (hon sprang mest omkring). Hon tyckte dock att jag skulle prata med deras doktor för att "kolla" om jag hade depression.

Den där doktorn är den värsta jag har träffat, någonsin. Hon ställde lite frågor om varför jag var där.

Jag skrev en text efter jag hade träffat henne:

"Jag var hos en doktor idag och jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Efter en timmas pratande om min livssituation så fastslog hon att jag inte har depression. Hon ansåg att jag bara behövde ett jobb och se till att börja motionera. Att jag verkade vara en glad, klok och trevlig ung tjej med lite jävlar anamma i kroppen. Bara för att jag är trevlig, artig och öppen mot andra behöver väl inte betyda att jag inte känner mig förjävlig när jag är ensam?

Det är precis det här jag var rädd för. Alla gånger jag sträckt ut handen och bett om hjälp så har dom sagt att det inte är något fel på mig. Att jag bara är lat.

Jag håller på att tyna bort från allmänheten och dom bara skakar på huvudet och säger "promenera 4 km per dag så mår du nog bättre". Visst, motion är viktigt men hallå...

Hon viftade bara bort allt jag sa. När jag tog upp allt som kändes jobbigt i mitt liv avfärdade hon det med "Men det är väl inte ett problem, egentligen?".

Vad är problemet då..?

Alkoholiserade föräldrar - inte ett problem
Gått upp sjukt mycket i vikt senaste tiden - inte ett problem
Sängliggandes hela januari - inte ett problem
Varit självmordsbenägen, har dödstankar - inte ett problem
Blivit psykiskt misshandlad - inte ett problem
Dålig självkänsla & självförtroende - inte ett problem
Förlorar mina vänner - inte ett problem
Dålig ekonomi - inte ett problem
Stress - inte ett problem
Drar mig undan från folk - inte ett problem
Ser ingen framtid - inte ett problem

SÅ VAD FAN ÄR DET FÖR FEL DÅ?!
Ja... jag kanske bara ÄR lat...

Visst..

Vi kör på den och låtsas som att allt är okej.

Jag har stor lust att bara smälla in huvudet i väggen och få bort dessa satans tankar... fjaeklahefnklanmfed"Jag kom aldrig riktigt ur den gropen jag hade grävt ner mig i och innan jag visste ordet av det så hade mamma fixat ett deltidsjobb åt mig. Jag klarade mig inte mer än tre månader innan jag bröt ihop igen (kollaps 4).

Kollaps 4

2010-09-17 @ 02:13:26
Jag bröt ihop i juni, för andra gången i år och för fjärde gången i mitt liv. Jag gick totalt in i väggen.   

Jag är en människa som hatar att be om hjälp. Jag har jättesvårt för det. Att vara till besvär för någon annan är något jag undviker så gott jag bara kan. Men ångesten tog över mig och jag såg ingen annan utväg. Antingen dö eller be om hjälp.

I panik ringde jag Josefina, min kusin och närmsta vän, och grät. Jag visste inte var jag skulle ta vägen. Hon kom och hämtade upp mig. Dagarna därefter har flutit ihop rejält.  

Jag gick på möte efter möte efter möte... Med mina chefer, socialen, kurator och läkare.

Mitt i all tumult hamnade jag i en akutlägenhet i anknytning till ett behandlingshem på Teg, där jag fick blåsa alkoholtest varje kväll och inte fick ha några besökare. Jag bodde där i en dryg månad. Jag ville inte hem igen.   

I början på augusti flyttades jag till en jourlägenhet på Haga och här bor jag fortfarande. Jag hyr lägenheten som ett hotellrum och kommer stanna här tills jag hittat eget.   

Jag har börjat isolera mig allt mer och sommaren verkar ha gått obemärkt förbi. Orken fattas mig och framförallt lusten. Jag har ingen lust till att göra någonting alls.  

- Och mina ben kan inte sluta skaka.

Hållplatsen - 2

2010-09-16 @ 16:28:26
Jag var på hållplatsen i tisdags. Vi pratade om försvar och fick en lång lista på olika sätt man försvarar sig själv på en psykisk nivå. Alla punkter passade in på mig.

Klarade inte av att dela med mig om hur jag mår då heller. Och som vanligt: kunde inte komma på en anledning till varför jag skulle vara värdefull.

Jag försöker reflektera över det vi har pratat om, men det går inte. Total tomhet. Kunde inte kolla någon i ögonen och kunde inte heller förmå mig att le.  

Veckans bästa: Inget.
Veckans värsta: Det tog slut mellan mig och tjejen.

Drömmar av Propavan

2010-09-15 @ 17:17:54

Den senaste tiden har jag drömt väldigt mycket verklighetsdrömmar. Det har varit återkommande sen jag började med Propavanet. Ibland kan jag inte skilja på drömmar och verklighet när jag vaknat. I natt drömde jag att jag hade varit på systemet och handlat mitt rosévin till helgen och när jag vaknade var jag helt övertygad om att det hade hänt. Det var inte förrän nu som jag kom på att jag måste ha drömt. Och förra veckan skulle jag träffa CJ och då drömde jag att han smsat mig och sagt att han varit uppe sent och skulle nog inte vakna förrän vid 14-tiden. Detta resulterade i att jag också sov till klockan två och tänkte att allt var lugnt. Jag fick lov att smsa honom senare för att höra om han verkligen hade sagt det. Det är ganska läskigt. Sen kommer jag aldrig ihåg att jag stänger av väckarklockan längre. Känns knepigt.

Ont i hjärtat

2010-09-15 @ 01:06:34

Jag kan inte riktigt sätta ord på mina känslor längre. Det enda jag vet av just nu är nedstämdhet, ångest och stress. Dessa känslor fyller mina dagar och byter av varandra konstant. Hösten är här. Idag gjorde jag slut med min flickvän. Jag pratade med henne igår och förklarade att jag behövde tid för mig själv, för att hitta tillbaka till mitt jag. Att jag måste reda ut mig själv och ta mig ur den här helveteshålan jag befinner mig i. Jag förklarade att jag älskar henne, men att jag inte längre vet om jag är kär i henne, för att depressionen isolerar alla mina känslor och jag vet inte om det är DEN som får mig att tappa det jag känner, eller om det faktiskt är jag. Jag sa att jag behövde några månader för mig själv och att vi kunde försöka igen efter det. Att det här är någonting som jag måste göra för att kunna må bra igen. Hon blev ledsen, men förstod. Trodde jag... På kvällen skickade hon några sms om att hon önskade att hon var död och att hon ville somna och aldrig mer vakna. Under natten eskalerade det och på morgonen sa hon att jag hade krossat hennes hjärta, hennes själ, hennes hopp och hennes drömmar. Att jag förstört hela hennes liv. Hon satte ord i munnen på mig och sa att jag aldrig mer ville ha något med henne att göra. Att jag kommer vänta ett par veckor och sen göra slut med henne. Någonting inom mig gick sönder. Någonting stängdes av. Jag sa att hon var en underbar människa och att hon kommer kunna hitta någon ny som hon förtjänar. Att om hon inte kunde acceptera att jag behöver tid, så kunde jag inget göra. Jag gjorde slut. Jag saknar henne och jag älskar henne, men hon sårade mig verkligen. En tomhet fyller mitt hjärta samtidigt som jag känner mig skrämmande likgiltig. Ett år och fyra månader... Farväl, älskade.

Tankar i natten

2010-09-13 @ 01:54:10

Tankarna virvlar runt i huvudet på mig, likt höstlöven fångade i en kylig vind. Dom är fruktansvärt sporadiska, men ändå följer dom ett visst mönster och jag vill inte tolka orden som förmedlas under allt brus. Huvudvärken är påträngande. Allt jag känner just nu bär ett eko. En brist på emotionellt engagemang. Moments like these should not exist. De bör upphöra och utplånas för allas välmående, inte bara för mitt eget. Jag drömmer om att en dag vara totalt självstående.

Lista - Answer Each Question With One Word

2010-09-12 @ 18:57:27
1. Your cell phone? Retarded
2. Your significant other? Missed
3. Your hair? Hazelnut
4. Your mother? Drunk
6. Your favorite thing? Notebook
7. Your dream last night? Forgotten
9. Your dream/goal? Happiness
10. The room you're in? Messy
12. Your fear? Abandonment
13. Where do you want to be in 6 years? Unsure
14. Where were you last night? Couch
15. What you're not? Healthy
16. Muffins? Dangerous
17. One of your wish list items? Money
18. Where you grew up? Everywhere
19. The last thing you did? Coughed
20. What are you wearing? Sweats
21. Your TV? Stand-by
22. Your pet(s)? Adorable
23. Your computer? Borrowed
24. Your life? Unfortunate
25. Your mood? Low
26. Missing someone? Always
27. Your (parent's) car? Trash
28. Something you're not wearing? Socks
29. Your summer? Unmentionable
31. Love someone? Yes
32. Your favorite color? Many
33. When was the last time you laughed? Yesterday
34. Last time you cried? Movie

Dikt - Kärlekens galleri

2010-09-12 @ 17:26:21
Kärlekens tavla
Är miljontals färger rikare
Än vad vi någonsin
Kommer att bli

Den bär tusentals ansikten
Med förströdda miner
Och det sägs att en bild håller mer
Än tusen ord

Med utsökta penseldrag
Formas en historia
Om två liv sammanflätade
Av ödets slanka fingrar

Men medvetna är vi alla
Om ödets nyckfulla vändningar
Och det starka som kallas kärlek
Kan ibland tappa sina färger

Med åren kommer fattigdom
Brist på klarhet och elegans
Spruckna, sönderrivna kanter
I kärlekens galleri

I ett tomrum

2010-09-11 @ 03:05:35
I ett stökigt rum sitter jag med fötterna rastlöst vilandes på bordskanten. Jag tänker tillbaka på alla de minst sagt otrevliga händelser som förekommit här under årens lopp. Dessa väggar bär på många hemligheter, både viktiga och irrelevanta.

Jag känner mig plötsligt äcklad av att finna mig här, stirrandes på de sönderrivna tapeterna och de fläckade golven. Dessa begagnade, trasiga möbler som en gång var ämnade för soptippen, men istället fördes hit. I tanken fanns en gest, trots att det i verkligheten inte uppfattats så.

Hålet i väggen påminner mig om en tapetsering som utlovades mig för tio år sedan, som fortfarande inte ägt rum. Nu är den tiden förbi. Nu har jag inte längre något här att kalla "mitt".

Här ska jag sova i natt.

Tar emot fastän det tar emot.

2010-09-10 @ 14:27:22

Jag pratade nyss med min handläggare på soc. Hon ska skriva en ansökan om en övergångslägenhet åt mig, eftersom fler behöver min jourlägenhet och jag inte verkar kunna hitta en lägenhet själv. Sen ska hon ringa till Hållplatsen och fråga om dom kan hämta mig, så jag lättare kan ta mig dit. Har lite svårt att lämna lägenheten numera och hon tyckte att jag skulle fortsätta gå dit istället för att isolera mig ännu mer, vilket är logiskt. Också skulle hon fixa en kontaktperson till mig, även fast det känns sjukt obekvämt. Men det är också för att jag inte ska behöva vara ensam hela tiden.. Så jag iaf har en person som är återkommande varje vecka. Hoppas att jag inte får någon som är i min ålder.. Gärna en kvinna 30+ typ. Min handledare ska ringa mig på måndag och jag ska gå förbi och skriva under papper för lägenheten. Sen får vi se om Hållplatsen hör av sig ang. hämtningen. Känner mig jättestressad och kan inte sitta still. Börjar känna den där tryckande känslan över bröstet, som också kallas för 'ångest'. Djupa andetag, Sandra... Djupa andetag..!

Spelar ett spel med liv och död

2010-09-10 @ 02:31:06

Sitter på sängen och har svårt att samla tankarna. Sömntabletterna gör inte sitt jobb och hjärnkapaciteten går på sparlåga. Depressionen gör sig påmind konstant och saker som roade mig förut känns inte alls lockande längre. Jag har mycket skrivet på min 'att göra'-lista, men dagarna passerar och inget av det verkar bli gjort. Inte ens de viktiga sakerna. Ibland famlar jag efter livslust trots att jag vet att den lämnade mig för länge sedan. Åren har gått för fort och jag är fortfarande på samma ställe som jag var för fem år sen, det är bara det att ilskan jag kände då har blivit ersatt med en känsla av hopplöshet. Jag har fortfarande svårt att greppa hur arg jag egentligen har varit under mina sena tonår. Arg på mina föräldrar, mina lärare, mitt ex, världen, livet och mig själv. Nu är jag inte arg längre. Jag bara är. Knappt ens det. Jag ifrågasätter min existens dagligen, till ingen nytta. Klokare verkar jag inte bli av det. Min hjärna spelar dödspräglade spel med mig och jag börjar bli ganska trött på att förlora. Jag skulle bara vilja vinna en enda gång. Bara en enda...

Kicking myself

2010-09-08 @ 03:55:34

I'm having a weak moment och min hjärna vill verkligen inte lyda mig just nu. Jag är så jävla förbannad på mig själv. Hur kunde jag låta allt gå så här långt..? Jag känner mig fångad i min kropp och i min hjärna och jag vill inte vara här! Är bara så arg och besviken på mig själv. Det är så frustrerande att inte ens klara av de mest simpla sakerna utan att få ångest och må dåligt. Jag tog Prosavanet för två timmar sen och jag kan inte somna. Tankarna härjar fritt och får mig att vilja klättra på väggarna. Kan inte ligga stilla. "Jag dunkar huvudet i asfalten och likt en tegelsten mot ett fönster krossas mitt ansikte till miljontals fragment av någonting som en gång var och aldrig mer kommer bli."

Hållplatsen no more

2010-09-07 @ 19:12:06

Jag har beslutat att inte fara på Hållplatsen. Det känns inte som att jag kan ta del av allt som sägs och verkligen engagera mig i det när jag mår så här. Jag tror att jag kan få ut mycket av att gå dit, men inte just nu.

Piller, piller, piller

2010-09-06 @ 23:36:42

Pratade med min läkare idag och jag ska fortsätta ta Propavan sömntabletterna den här veckan också. Sen får vi se om jag ska byta till något annat eller komplettera med någon annan medicin. Jag ska också öka dosen på min antidepressiva medicin, för dosen jag har nu gör inte tillräckligt.

Älskade morfar

2010-09-05 @ 23:51:38

Sitter på balkongen och tänker på morfar. Jag saknar honom. Jag minns inte hur många år sen det var han dog. Jag minns bara att det var två dagar innan julafton. Jag satt vid datorn i mina föräldrars sovrum när mamma kom in och sa att han var borta. Mitt hjärta sjönk som en sten och jag grät. Kramade mamma och grät. Jag fick aldrig gå på hans begravning och jag tror inte att jag ens besökt hans grav. Jag vet inte ens var han ligger begravd. Jag minns att jag ibland grät i skolan innan han gick bort. Jag måste ha gått i mellanstadiet då. Alla hans barnbarn som jag har pratat med sen dess var lite rädda för honom och tyckte att han var läskig. Jag kan inte säga detsamma. Jag minns bara gott om honom. Som den behagliga doften av alla oljorna i hans snickarbod, som den lilla fiskedammen bredvid huset där vi metade och munspelet han spelade på, som jag sedan fick av honom. Han var lång och smal med sönderrökt röst, tunnhårig och hade ofta bruna byxor på sig med någon ljus skjorta till. På mina födelsedagar krafsade han alltid fram plånboken ur bakfickan och gav mig en hundring. Åh, vad jag saknar honom..

Mental preparation

2010-09-04 @ 02:31:38

Ligger i sängen och väntar på att Propavanet ska kicka in. Jag sov hela dagen idag. Vaknade inte förrän vid tre-tiden och då var det bara att försöka förbereda mig själv mentalt för utebion hos Haffu. Min kusin Malin har födelsedagsfest ikväll och hon ville att jag skulle komma dit också, men det kändes sjukt jobbigt. Ångestladdat. Jag vet inte varför, men det känns mindre jobbigt att umgås med folk om jag har nära hem. Då kan jag liksom fly om det blir för överväldigande. Jag har nog alltid haft lite social ångest, men den har aldrig varit såhär påträngande. Om jag ska åka iväg nånstans så måste jag oftast ställa in mig på det i förväg. Börjar jag vela så blir det inte av. Jag har knappt nån mat i kylen just nu, för jag har inte orkat fara och handla. Bra jobbat, tjejen! Att ringa samtal är jag inte heller särskilt bra på. Det går bra att ringa till vänner och familj, men är det någon utomstående blir det genast ett problem. Att bara beställa pizza över telefon är en pina. Jag känner mig socialt handikappad. Och den här huvudvärken tar död på mig.. Grr.. Alvedon nästa?

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

2010-09-01 @ 20:30:06

Hållplatsen - 1

2010-09-01 @ 20:24:19
Hållplatsen är ett ställe där ungdomar som vuxit upp i en familj med missbruk, psykisk sjukdom eller andra långvariga bekymmer får komma och träffa andra i samma sits.

Jag var där på mitt första möte igår. Mina föräldrar är alkoholister. Pappa har socialfobi, ångest och torgskräck, och båda har problem med depression.

Det var jag och fyra andra tjejer som fick sätta oss i sofforna och presentera oss för varandra. Två av dom kände jag igen. Jag var äldst med mina 21 bast. Yngst var en tjej på 15. Vi kom ganska bra överrens som grupp och alla verkar fina på sina sätt.

Jobbigast för mig var när vi skulle säga något bra om oss själva... Jag var den enda som sa "pass" och inte ville dela med mig. Jag klarar det inte.

Programmet är i 16 veckor (en träff per vecka) och jag ska försöka gå dit och se om det ger mig något. Varje vecka ska vi berätta vad som varit veckans sämsta och veckans bästa.

Veckans sämsta: Jag har haft jättesvårt att sova. Kan inte ligga still, skakar hela tiden, vaknar ofta, drömmer mardrömmar, tänker för mycket.
Veckans bästa: Jag fick träffa en underbar läkare, som verkligen engagerade sig. Han gav mig en ny diagnos (sömnstörning) och skrev ut Propavan som jag ätit nu i några dagar. Och det har hjälpt lite.

Dikt - Losing your life

2010-09-01 @ 19:44:23
Falling apart
From all that I was
And all that I know I never will be

Letting go of life

Allowing moments to pass me by
Letting myself fade away
Into the nothingness of this God forsaken world

The fire in my heart

Put out by the corruption of my brain
Self-inflictied instability to the core

Madness and chaos in the purest of forms

Taking shape behind these damaged eyes
Losing my desire to hope, to thrive

Chasing myself in the gutters of my mind

Seasons changing outside my window
Seems like the world is passing me by

I cling to the memories of joyful days

Praying to a God who rapes children with guns
Who clutters my mind with distasteful dreams


I dont feel safe inside myself anymore

Waves of panic crashing within me
Leaving my bones and body shattered

I must be losing my mental mind

Dealing with these changes, this sickness
Trapped in a chokehold

Please save me from this broken middleground

Just put away the gun and chase away the shadows
Or pull the trigger, I dont care, cause You. Dont. Exist
.

Förbannade storgrus

2010-09-01 @ 19:20:06
Ni vet, stenar... som legat under vatten för länge blir ganska svåra att få grepp om. Dom liksom halkar ur ens händer. Och slemmiga stenar VILL man ju egentligen inte lyfta på... Man greppar bara tag med två fingrar och försöker få upp stenen till ytan utan att smutsa ner händerna med alger.

Föreställ dig att försöka få en 3-kilos sten upp till ytan med bara pekfingret och tummen. Ganska påfrestande, eller hur? Så känns det att försöka ta itu med mina problem. De tynger så förbannat. Ju närmare ytan, desto tyngre blir det.

Och när jag står där vid vattensnåret och försöker få upp den där jäkla stenen ser jag hur fler rullar ner. *PLUMS* säger det, och jag tappar greppet och får börja om.

Ja herregud, vilken fin parallell jag kom på här.

Det jag ville komma fram till är att jag verkligen får kämpa med att ta itu med allting just nu och det känns som ett evighetsgöra. Det tar aldrig slut. Det ena bekymret efter det andra.

Bloglovin

2010-09-01 @ 19:05:23
Följ min blogg med bloglovin

Tappat orken att finna mig själv

2010-09-01 @ 17:58:54
Jag känner mig hemma med sorg i hjärtat. Jag vet inte vem jag är när jag inte är ledsen. De dagar jag tar anti-depressiva minns jag knappt. Jag känner ingenting. Jag minns att jag varit rastlös, kan inte sitta still. Jag har fått en sån fruktansvärd värk i fötterna och knäna, för jag kan bara inte sluta skaka på benen. Jag kan inte slappna av. Det kan jag sällan ändå, men med pillerna har det blivit värre.

Kylan tränger sig på och jag börjar undra vad som fattas mig, när jag inser att det är jag. Jag vet inte längre vem jag är. Jag har tappat bort mig själv. Jag är så van vid att vara nedstämd och olycklig, att jag inte vet vem jag är eller vad jag ska göra när jag väl är okej.

Den där känslan av att hjärtat brister lite... När det bränner till... Den känslan är min säkerhet. Där känner jag mig hemma. Där vet jag hur jag mår, jag minns varför och det ger mig energi till att göra något av alla känslor jag bär på.

Utan piller kan jag vara jättelycklig, och i nästa stund miserabel. Men när jag ätit piller suddas det mesta ut och jag får svårt att minnas. Jag grinar ändå ibland. Men inte varje dag, som förut. Jag hamnar i ett neutralt läge där jag kväver känslorna med medicin och då har jag inte längre något att säga. Mina ord betyder inget. Dom känns tomma och meningslösa.

Vem är jag egentligen..?

Jag bryr mig faktiskt inte längre. Livet känns inte så viktigt. Det känns som ett överflöd, där dödens mysterium visar sig mer intressant än livet självt.

Det enda stället där jag känner att jag kan andas ut är hemma hos mina föräldrar... Dom som jag kämpat så hårt för att komma ifrån. Det är dumt. Det är väldigt dumt. Jag borde inte vara där så ofta.
RSS 2.0